curatare cu ultrasunete

Curatenie industriala


Curățarea pieselor murdare din industrie

Curățare cu ultrasunete este o metodă extrem de eficientă pentru curățarea pieselor murdare din diverse industrii. Procesul utilizează unde sonore de înaltă frecvență pentru a crea bule microscopice într-o soluție de curățare, care se prăbușesc imploziv lângă suprafața pieselor. Această acțiune de cavitație asigură o curățare intensă și elimină murdăria, murdăria, grăsimea și alți contaminanți din piese.

curatare cu ultrasunete

Curățarea cu ultrasunete este utilizată în mod obișnuit pentru o gamă largă de părți murdare în industrii precum auto, aerospațială, de fabricație, Electronică, și medical. Oferă avantaje precum curățarea temeinică a geometriilor complexe, îndepărtarea eficientă a contaminanților din zonele greu accesibile și curățarea nedistructivă a pieselor delicate.

Iată cum se realizează de obicei curățarea cu ultrasunete a pieselor murdare în medii industriale:

  1. Preparare: Părțile murdare sunt mai întâi pregătite pentru curățarea cu ultrasunete. Acest lucru implică îndepărtarea oricăror resturi slăbite sau exces de murdărie din piese pentru a le împiedica să interfereze cu procesul de curățare.
  2. Alegerea soluției de curățare: O soluție de curățare adecvată este aleasă în funcție de tipul de contaminanți și de materialul pieselor. Soluția de curățare poate include soluții pe bază de apă, detergenți specializați, solvenți sau o combinație a acestora. Este important să folosiți o soluție de curățare compatibilă cu piesele și eficientă în îndepărtarea contaminanților specifici.
  3. Configurarea sistemului de curățare cu ultrasunete: Părțile murdare sunt plasate într-un rezervor de curățare cu ultrasunete sau într-o cameră umplută cu soluția de curățare selectată. Rezervorul este echipat cu traductoare ultrasonice care emit unde sonore de înaltă frecvență în soluție.
  4. Proces de curățare cu ultrasunete: Sistemul de curățare cu ultrasunete este activat, iar undele sonore creează bule microscopice în soluția de curățare. Aceste bule se prăbușesc lângă suprafața pieselor, generând efectul de cavitație. Implozia rapidă a bulelor disloca și îndepărtează contaminanții din piese.
  5. Timp și parametri de curățare: Timpul și parametrii de curățare, cum ar fi frecvența și intensitatea undelor ultrasonice, sunt stabiliți în funcție de tipul și gradul de murdărie, de dimensiunea și complexitatea pieselor și de recomandările furnizate de producătorul echipamentului sau furnizorul de soluție de curățare.
  6. Clătiți și uscați: După procesul de curățare cu ultrasunete, piesele sunt clătite bine pentru a îndepărta orice soluție de curățare rămasă sau contaminanții slăbiți. În funcție de cerințele specifice, aceasta poate implica clătirea cu apă sau o soluție de clătire specializată. Piesele sunt apoi uscate folosind suflante de aer, cuptoare de uscare sau alte metode adecvate pentru a elimina excesul de umiditate.
  7. Inspecție și control al calității: Odată ce piesele sunt curățate și uscate, acestea sunt supuse unei inspecții pentru a se asigura că procesul de curățare a avut succes. Aceasta poate implica inspecție vizuală, măsurare sau metode de testare suplimentare pentru a verifica curățenia și calitatea.

 

  1. curatare cu ultrasunete- industriale

Este important să urmați instrucțiunile producătorului de echipamente, precum și orice reglementări de siguranță și recomandări de la furnizorii de soluții de curățare, pentru a asigura utilizarea corectă și sigură a sistemelor de curățare cu ultrasunete pentru aplicații industriale.

Curățarea industrială poate fi foarte dificilă și o putem face mult mai ușoară cu un aparat de curățat cu ultrasunete. Am avut ocazia să captăm unul dintre clienții noștri fericiți la locul de muncă. În această companie folosesc PRO 600 curățător cu ultrasunete de la noi Linie industrială de curățători.

Au o producție de matrițe industriale din plastic. Ei produc mii de aceste forme mici și lucrează continuu ore întregi în fiecare zi. La fiecare săptămână sau două, mașina trebuie curățată corespunzător.

Unde se folosesc aparatele de curățare cu ultrasunete mai mari?

Aparatele de curățare cu ultrasunete mai mari sunt special concepute și adaptate pentru curățarea profesională și industrială. În unele cazuri, este la fel de important, și uneori chiar mai dificil, să curățați temeinic uneltele delicate din producție sau cantități mari de articole fabricate. Curățarea echipamentelor și uneltelor din lumea industrială, din producție sau din companiile implicate în restaurarea articolelor mai vechi poate fi dificilă și consumatoare de timp, uneori chiar periculoasă.

Ferăstraiele, cuțitele și alte obiecte ascuțite necesită o atenție suplimentară și precauție la curățare. Drept urmare, putem petrece mult mai mult timp curățând astfel de articole. Alegând aparatul de curățat cu ultrasunete potrivit, putem curăța cantități mari de obiecte care ar dura mult timp pentru a curăța individual.

Alte unelte pot avea, de asemenea, multe locuri ascunse, greu accesibile, unde se poate acumula murdărie sau praf. În industrie, uleiul, grăsimea și alte impurități se acumulează adesea în părțile opace și ascunse ale mașinilor sau uneltelor pe care nu le putem vedea deloc. În astfel de cazuri, echipamentul poate funcționa defectuos, cauzând un efect negativ suplimentar asupra muncii dvs. În cel mai rău caz, echipamentul poate deveni chiar nesigur de utilizat.

CURĂȚARE

În producție, impuritățile de pe mașini și dispozitive pot începe să lase urme pe produse după o perioadă lungă de utilizare. Este posibil să se schimbe forma sau chiar aspectul final al produselor, ceea ce poate afecta din nou funcționarea și reputația companiei.

Când curățați unelte și echipamente industriale într-un aparat de curățat cu ultrasunete, nu veți mai avea astfel de griji. Când este utilizat corect, în combinație cu concentrate de curățare special concepute, puteți îndepărta toate grăsimile, uleiurile și alte grăsimi ascunse. În acest fel, veți asigura siguranța tuturor angajaților din companie și veți asigura funcționarea îndelungată a dispozitivelor. Siguranța va fi asigurată și la curățarea obiectelor periculoase precum cuțite sau ferăstrău, iar acest lucru va economisi și mai mult timp pentru curățarea unor cantități mari de obiecte.

Pentru curățarea industrială, oferim o gamă largă de aparate de curățare cu ultrasunete profesionale în dimensiuni de la 30 la 300 de litri. În industrie, cea mai comună este curățarea puternică a produselor, pentru care frecvența cea mai potrivită este 28kHz, ceea ce asigură o curățare temeinică. Dacă nu ați găsit o baie cu ultrasunete potrivită în gama noastră de produse, este posibilă și o comandă personalizată. În timpul programului de lucru, suntem întotdeauna disponibili pentru discuții sau dorințe speciale, pe baza cărora putem pregăti o ofertă.

Industria noastră Modele PRO au rezervoare din inox (SUS 304) cu grosimea de 2 – 2,5 mm. Cu rezervor și carcasă sudate, acestea asigură o durată lungă de viață și o curățare fără compromisuri.

Electronica din aparatele de curățare cu ultrasunete industriale este dezvoltată pentru funcționarea optimă a traductoarelor și plăcilor de încălzire, precum și un sistem de operare excepțional pentru ușurință în utilizare.

Vedeți procesul de curățare și cum funcționează în acest scurt videoclip.

https://www.youtube.com/watch?v=z9twoOO0irew

 

Concentrate de curățare

Concentratele de curățare cu ultrasunete ASonic au o compoziție chimică specializată care stimulează procesul de curățare și trebuie utilizate în funcție de nevoile speciale ale pieselor de curățat.

AS-PCB curatare cu ultrasunete curatare cu ultrasunete curatare cu ultrasunete curatare cu ultrasunete

Curățător

Tip de impuritate

Material de curățare

Diluție %

Temperatura recomandată.

AS-MLP

Ulei, grăsimi, praf, impurități generale

Metale, aliaje, materiale plastice, cauciuc, ceramică sau componente din sticlă

2%

40-60°C

AS-GEN

Ulei, grăsimi, praf, impurități generale

Metale, aliaje, materiale plastice, cauciuc, ceramică sau componente din sticlă

5%

40-60°C

AS-CARB

Carbon, grăsimi și impurități generale

Carbon și piese de motor din alamă, aluminiu și materiale sensibile

4%

50-60°C

AS-OXI

Oxidare, impurități generale, carbon și grăsime

Fier, cupru, cositor, aluminiu și oțel inoxidabil

4%

40-60°C

AS-SENS

Ulei, grăsimi, lubrifianți, grăsimi în general impurități

Alama, aluminiu, cositor si diferite aliaje

4%

50-60°C

AS-PCB

Contaminarea cu flux

PCB, alamă, cupru, aluminiu și materiale sensibile

4%

50-60°C

OFERTA NOASTRA

Auto Moto

Industrial

Medicale, tatuaje, stomatologice

Curățarea instrumentarului dentar

Curățarea legumelor și a fructelor

Curățarea periilor de machiaj

Cum se curăță jucăriile pentru copii

Curățăm, resturăm, reînviem

Curățare

Multe lucruri ar trebui păstrate și curățate, nu să fie înlocuite cu altele noi. Ideea noastră este să vă oferim cea mai bună opțiune pentru mediul de acasă sau de la muncă.

Suport clienți

Oferim suport complet și cunoștințe despre curățarea cu ultrasunete. Echipa noastră este pregătita să vă îmbunătățească munca și să vă ajute să lucrați mai eficient ca niciodată.

Dezvoltare

Obiectivul nostru este acela de a asculta clienții, a le înțelege nevoile și apoi să oferim un nivel de curățare cu ultrasunete excepțional, folosind o gamă largă de echipamente și soluții concentrate de curățare.