ULTRASONIC CLEANER ASONIC

Cum să curățați PCB

Cum să curățați PCB

Dacă aveți rugină sau murdărie pe un PCB (Placă de circuit imprimat), este important să rezolvați problema prompt pentru a preveni deteriorarea ulterioară.

Curățarea unui PCB cu un agent de curățare cu ultrasunete poate fi o metodă eficientă de îndepărtare a contaminanților încăpățânați.

Iată un ghid pas cu pas despre cum să curățați un PCB folosind un curatator ultra Sonic:

PCB cleaner- Baie ultrasunete, curatator ultra Sonic Asonic PRO-30- Aparat de curatat cu ultrasunete Asonic

 

  1. Măsuri de siguranță:Asigurați-vă că aparatul de curățare cu ultrasunete este instalat într-o zonă bine ventilată și urmați instrucțiunile de siguranță ale producătorului. Purtați echipament individual de protecție adecvat, cum ar fi mănuși și ochelari de protecție.
  2. Pregătiți aparatul de curățare cu ultrasunete: Umpleți rezervorul de curățare cu ultrasunete cu o soluție de curățare recomandată pentru electronice. Evitați utilizarea solvenților care pot deteriora PCB-ul sau componentele acestuia. Urmați instrucțiunile furnizate de producător pentru concentrația adecvată a soluției de curățare.
  3. Dezasamblați PCB-ul dacă este necesar: Dacă PCB-ul este atașat la orice componente sau module care pot fi îndepărtate în siguranță, se recomandă în general să le dezasamblați. Acest lucru va ajuta la prevenirea deteriorării componentelor sensibile în timpul procesului de curățare.
  4. Scufundați PCB-ul: Puneți PCB-ul în aparatul de curățare cu ultrasunete, asigurându-vă că este complet scufundat în soluția de curățare. Aveți grijă să nu supraaglomerați rezervorul, deoarece acest lucru poate afecta eficiența curățării.
  5. Proces de curățare cu ultrasunete:Porniți aparatul de curățare cu ultrasunete și setați-l la setările recomandate pentru componentele electronice. De obicei, un interval de frecvență de 40-45 kHz este potrivit pentru curățarea PCB. Lăsați aparatul de curățare să funcționeze pentru durata recomandată de curățare, de obicei câteva minute.
  6. Clătiți PCB-ul: După finalizarea ciclului de curățare cu ultrasunete, scoateți PCB-ul din aparat de curățare și clătiți-l cu apă curată pentru a îndepărta orice soluție de curățare reziduală. Asigurați-vă că apa utilizată pentru clătire este lipsită de contaminanți.
  7. Uscați PCB-ul: Utilizați aer comprimat sau un compresor de aer pentru a elimina excesul de picături de apă din PCB. Alternativ, puteți permite PCB-ului să se usuce în mod natural la aer într-o zonă bine ventilată. Asigurați-vă că PCB-ul este complet uscat înainte de reasamblare sau manipulare ulterioară.
  8. Inspectați PCB-ul: Odată ce PCB-ul este uscat, inspectați-l vizual pentru a vă asigura că toți contaminanții vizibili au fost îndepărtați. Verificați dacă există semne de deteriorare sau reziduuri. Dacă este necesar, repetați procesul de curățare sau utilizați alte metode de curățare pentru a aborda orice contaminanți rămași.

Este important să consultați instrucțiunile specifice furnizate de producătorul aparatului dumneavoastră de curățat cu ultrasunete pentru îndrumări detaliate privind utilizarea, setările și măsurile de siguranță ale acestuia.

curatare cu ultrasunete curatare cu ultrasunete

Înainte de curățare După curățare

Concentrate de curățare pentru PCB

Când vine vorba de concentrate de curățare formulate special pentru curățarea PCB (Placă de circuit imprimat), există câteva opțiuni disponibile. Aceste concentrate sunt concepute pentru a elimina eficient contaminanții fără a deteriora PCB-ul sau componentele acestuia.

Soluții de curățare cu ultrasunete

Dacă aveți acces la un aparat de curățat cu ultrasunete, puteți utiliza solutii de curatare specializate conceput pentru curățarea cu ultrasunete. Aceste soluții îmbunătățesc procesul de curățare prin crearea de bule de cavitație, care ajută la dislocarea și eliminarea contaminanților din PCB.

AS-PCB curatare cu ultrasuneteAS-PCB

Acest concentrat de curățare este făcut pentru curățarea PCB-urilor și a altor circuite electronice, în special pentru îndepărtarea fluxului de la lipire. Îndepărtarea în siguranță a contaminanților fără a provoca deteriorarea, coroziunea sau întunecarea componentelor.

Utilizați o soluție cu apă în proporție de 10%, în funcție de gradul de contaminare al obiectului de curățat. Temperatura optimă de curățare este între 50-60°C. Clătiți toate articolele cu apă curată după curățarea cu ultrasunete. Schimbați regulat soluția de curățare din aparatul de curățare cu ultrasunete atunci când se murdărește.

 

Pentru mai multe informații trimiteți-ne un e-mail:office@mdmstandard.ro

OFERTA NOASTRA

Auto Moto

Industrial

Medicale, tatuaje, stomatologice

Curățarea instrumentarului dentar

Curățarea legumelor și a fructelor

Curățarea periilor de machiaj

Cum se curăță jucăriile pentru copii

Curățăm, resturăm, reînviem

Curățare

Multe lucruri ar trebui păstrate și curățate, nu să fie înlocuite cu altele noi. Ideea noastră este să vă oferim cea mai bună opțiune pentru mediul de acasă sau de la muncă.

Suport clienți

Oferim suport complet și cunoștințe despre curățarea cu ultrasunete. Echipa noastră este pregătita să vă îmbunătățească munca și să vă ajute să lucrați mai eficient ca niciodată.

Dezvoltare

Obiectivul nostru este acela de a asculta clienții, a le înțelege nevoile și apoi să oferim un nivel de curățare cu ultrasunete excepțional, folosind o gamă largă de echipamente și soluții concentrate de curățare.