curatare cu ultrasunete

Cum funcționează curățarea cu ultrasunete

Cum functioneaza

Curățarea cu ultrasunete prin cavitație poate suna ca o metodă complicată sau chiar științifică de curățare. Dar permiteți-ne să vă asigurăm că, odată ce înțelegeți procesul, este de fapt destul de simplu.

Curățarea cu ultrasunete este o metodă de curățare rapidă și eficientă care folosește energia ultrasunetelor și cu ajutorul unor concentrate suplimentare de curățare pătrunde adânc în porii oricărui subiect.

Oferă îndepărtarea completă a solurilor nedorite din elementele supuse pătrunderii undelor ultrasonice. Această metodă de curățare este una dintre cele mai recente și eficiente modalități de îndepărtare a murdăriei de pe diferite tipuri de obiecte. Metoda de curățare cu ultrasunete se bazează pe efectul de cavitație.

cum functioneaza

Procesul implică mai mulți pași cheie

  1. Generarea undelor ultrasonice: un aparat de curățare cu ultrasunete constă dintr-un rezervor umplut cu o soluție de curățare și traductoare. Traductoarele produc unde sonore de înaltă frecvență, de obicei în intervalul de la 20 la 40 kHz.
  2. Formarea bulelor de cavitație: pe măsură ce undele sonore trec prin soluția de curățare, ele creează cicluri alternative de compresie și rarefacție. În timpul ciclului de rarefacție, se formează zone de joasă presiune, determinând vaporizarea lichidului și formarea de bule minuscule. Acest proces este cunoscut sub numele de cavitație.
  3. Creșterea și colapsul bulelor: bulele de cavitație continuă să crească în timpul ciclului de rarefacție, pe măsură ce se acumulează mai mulți vapori în interiorul lor. Odată ce bulele ating o anumită dimensiune, ele nu mai pot absorbi mai multă energie și devin instabile. Acest lucru duce la prăbușirea lor rapidă în timpul ciclului de compresie ulterior.
  4. Eliberare de energie: Când bulele de cavitație se prăbușesc lângă suprafața unui obiect care este curățat, ele eliberează o cantitate enormă de energie sub formă de unde de șoc localizate. Aceste unde de șoc creează o acțiune intensă de curățare care elimină efectiv murdăria, murdăria și contaminanții de pe suprafața obiectului.
  5. Acțiune de curățare: Combinația dintre bulele care se prăbușesc și undele de șoc rezultate creează un proces numit streaming acustic. Acest proces implică curgerea rapidă a soluției de curățare, cu microjeturile și turbulențele sale, ceea ce sporește și mai mult acțiunea de curățare. Soluția de curățare ajunge în crăpături mici, spații înguste și detalii complicate care sunt dificil de curățat folosind metode convenționale.
  6. Îndepărtarea contaminanților: Pe măsură ce bulele de cavitație se prăbușesc și soluția de curățare se agită, contaminanții de pe suprafața obiectului sunt slăbiți și dislocați. Acestea sunt apoi dispersate și suspendate în soluția de curățare.
  7. Clătire și uscare: După ciclul de curățare cu ultrasunete, obiectele sunt de obicei clătite cu apă curată pentru a îndepărta orice soluție de curățare reziduală și contaminanții dislocați. Acestea sunt apoi uscate folosind metode precum uscarea la aer sau o cârpă moale.

Curățarea cu ultrasunete este foarte eficientă deoarece asigură o curățare temeinică și consecventă, ajungând în zone greu accesibile prin alte mijloace. Cu toate acestea, este important de reținut că nu toate materialele și obiectele sunt potrivite pentru curățarea cu ultrasunete. Articolele delicate sau sensibile, cum ar fi anumite pietre prețioase, componente electronice sau articole cu suprafețe fragile, pot necesita metode alternative de curățare sau măsuri de precauție pentru a evita deteriorarea.

Cavitația

Cavitația este un proces de formare rapidă și disipare a microbulelor într-un mediu lichid. Efectul are loc atunci când undele ultrasonice trec prin lichid. Ultrasunetele (sunetul de înaltă frecvență, cel mai frecvent utilizat de la 28 la 100 kHz) generează unde de presiune alternativă ridicată și joasă, care produc bule mici (cavități). Încep să crească de la dimensiunea microscopică la faza de presiune scăzută până când se comprimă și apoi implodează la faza de presiune ridicată.

Moleculele din lichid se ciocnesc eliberând o cantitate masivă de energie. Energia mărește instantaneu temperatura locală, producând un flux de mare energie îndreptat către suprafața obiectului. Bulele au o energie enormă care este vizată, iar eliberarea sa ridică contaminarea de pe suprafața obiectelor pe care le curățați.

 cleaning process with ultrasonic cleaner

Procesul de cavitație este baza curățării ultrasonice

Emisia undelor ultrasunete prin lichid provoacă cavitație – formarea de bule microscopice în lichid. Când aceste bule lovesc suprafața obiectului, ele implodează eliberând energie care separă impuritățile de suprafața obiectelor. Dimensiunea redusă a bulelor le permite să pătrundă în fisuri, găuri, pori, perforații și ondulații greu accesibile curățării manuale. Cavitația îndepărtează resturile precum praful, murdăria, uleiul, pigmentul, rugina, grăsimea, algele, ciupercile, bacteriile, varul, funinginea, ceara și așa mai departe. Materialele potrivite pentru curățarea cu ultrasunete sunt metal, plastic, sticlă, ceramică și cauciuc. Pentru rezultate de curățare optime, vă recomandăm soluția de apă distilată și concentrate speciale pentru curățare cu ultrasunete.

Utilizarea aparatului de curățat cu ultrasunete este extrem de simplă.

Puneți articolele pentru curățat în coșul furnizat. Așezați cu atenție coșul cu articole în aparatul de curățat cu ultrasunete. Umpleți rezervorul cu apă distilată sau soluție concentrată de curățare. Scufundați toate articolele în soluția de curățare. Setați temperatura de curățare dorită și activați încălzitorul rezervorului. Când lichidul din rezervor atinge temperatura setată, încălzitorul se va opri. Setați temporizatorul cu ultrasunete în conformitate cu cerințele procesului de curățare, în funcție de tipul și gradul de murdărire de pe elementul de curățare. Odată ce curățarea este completă, așteptați ca lichidul să se răcească și apoi scoateți cu atenție coșul cu articole. Clătiți articolele cu apă curată. Scurgeți lichidul de curățare murdar din aparatul de curățat cu ultrasunete. Folosiți o cârpă moale pentru a șterge rezervorul.

Priviți videoclipul cum funcționează curățarea cu ultrasunete

curatare cu ultrasunete
asonic logo
 

OFERTA NOASTRA

Auto Moto

Industrial

Medicale, tatuaje, stomatologice

Curățarea instrumentarului dentar

Curățarea legumelor și a fructelor

Curățarea periilor de machiaj

Cum se curăță jucăriile pentru copii

Curățăm, resturăm, reînviem

Curățare

Multe lucruri ar trebui păstrate și curățate, nu să fie înlocuite cu altele noi. Ideea noastră este să vă oferim cea mai bună opțiune pentru mediul de acasă sau de la muncă.

Suport clienți

Oferim suport complet și cunoștințe despre curățarea cu ultrasunete. Echipa noastră este pregătita să vă îmbunătățească munca și să vă ajute să lucrați mai eficient ca niciodată.

Dezvoltare

Obiectivul nostru este acela de a asculta clienții, a le înțelege nevoile și apoi să oferim un nivel de curățare cu ultrasunete excepțional, folosind o gamă largă de echipamente și soluții concentrate de curățare.