curatare cu ultrasunete

Ce se poate curăța cu aparat de curățare cu ultrasunete

Una dintre cele mai frecvente întrebări despre curățarea cu ultrasunete este „Ce este posibil să curățați cu un aparat de curățare cu ultrasunete?”

Pentru oamenii care nu știu prea multe despre tehnologie cu ultrasunete și cum funcționează de fapt un aparat de curățat cu ultrasunete, ar putea părea că există doar articole specifice pe care le puteți curăța cu el. Ei bine, acesta este de fapt exact opusul a ceea ce este un aparat de curățat cu ultrasunete. Este una dintre cele mai multifuncționale mașini pe care le veți întâlni vreodată când vine vorba de curățare.

Cel mai scurt și simplu mod de a răspunde „Ce poți curăța cu un aparat de curățat cu ultrasunete?” este să-ți spun ce NU POȚI curăța.

În general, există două categorii principale de articole pe care nu le puteți curăța cu un aparat de curățat cu ultrasunete. Articole care nu ar trebui scufundate în apă deoarece lichidul le va deteriora și articole care nu pot fi uscate ușor. Asta este. Orice altceva poate fi curățat într-un curatator ultrasonic.

Ce se poate curăța?

ASONIC- HOME

Curățarea cu ultrasunete este o metodă versatilă care poate curăța eficient o gamă largă de obiecte și materiale.

Iată câteva exemple de ceea ce puteți curăța cu ultrasunete:

  1. Bijuterii: Curățarea cu ultrasunete poate fi folosită pentru a curăța diferite tipuri de bijuterii, inclusiv inele, coliere, cercei, brățări și ceasuri. Îndepărtează eficient murdăria, uleiurile și murdăria din zonele greu accesibile și din designurile complicate.
  2. Lentile optice: Curățarea cu ultrasunete este folosită în mod obișnuit pentru a curăța ochelarii, lentilele camerei, microscoapele și alte componente optice. Îndepărtează în siguranță petele, amprentele digitale, praful și alți contaminanți de pe lentile, asigurând o vedere clară și o performanță optimă.
  3. Instrumente dentare și chirurgicale: Curățarea cu ultrasunete este utilizată pe scară largă în setările stomatologice și chirurgicale pentru curățarea instrumentelor și instrumentelor. Îndepărtează eficient sângele, țesuturile și alte materiale biologice din instrumentele delicate, asigurând o sterilizare adecvată și prevenind contaminarea încrucișată.
  4. Piese industriale: Curățarea cu ultrasunete este utilizată pe scară largă în diverse industrii pentru curățarea pieselor și componentelor. Poate îndepărta eficient uleiurile, lubrifianții, murdăria, rugina și alți contaminanți din piesele din metal, plastic și ceramică, asigurând performanță și funcționalitate optime.
  5. Electronică: Curățarea cu ultrasunete este folosită pentru curățarea componentelor electronice, plăcilor de circuite, conectorilor și a altor părți delicate. Îndepărtează în siguranță contaminanții precum praful, murdăria, uleiurile, reziduurile de flux și particulele de lipit, îmbunătățind performanța și fiabilitatea dispozitivelor electronice.
  6. Piese auto: Curățarea cu ultrasunete este folosită în mod obișnuit pentru curățarea pieselor auto, cum ar fi carburatoarele, injectoarele de combustibil, supapele, pistoanele și componentele motorului. Îndepărtează eficient depozitele de carbon, reziduurile de ulei și alți contaminanți, restabilind eficiența și performanța pieselor.
  7. Instrumente medicale: Curățarea cu ultrasunete este crucială în mediile de asistență medicală pentru curățarea instrumentelor medicale, inclusiv instrumentelor chirurgicale, endoscoapelor și implanturilor ortopedice. Asigură sterilizarea și îndepărtarea corespunzătoare a reziduurilor biologice, reducând riscul de infecții și asigurând siguranța pacientului.
  8. Sticla de laborator: Curățarea cu ultrasunete este utilizată pe scară largă în laboratoare pentru a curăța articolele din sticlă, cum ar fi pahare, baloane, eprubete și pipete. Îndepărtează eficient petele, reziduurile și alți contaminanți, asigurând rezultate de laborator precise și fiabile.

ASONIC PRO SERIES

Este important de reținut că, deși curățarea cu ultrasunete este eficientă pentru multe aplicații, pot exista considerații și limitări specifice în funcție de materialele și obiectele care sunt curățate. Este recomandabil să urmați instrucțiunile producătorului, să utilizați soluții de curățare adecvate și să luați în considerare factori precum compatibilitatea materialului, fragilitatea și orice cerințe specifice de curățare.

Ce se poate curăța

Uz casnic

Pentru uz casnic, oamenii aleg de obicei unul dintre produsele de curățare de la noi Seria HOME. Clienții noștri sunt de obicei interesați de curățarea bijuteriilor, ochelarilor, periilor și monedelor de colecție pentru îndepărtarea prafului, uleiului și a amprentelor. Unități mai mici de la Seria PRO sunt, de asemenea, potrivite pentru curățarea pieselor auto mici, unelte tehnice, echipamente de lucru la îndemână, jucării pentru copii și tot felul de aplicații de hobby.

curatare cu ultrasunete Asonic PRO-20Baie ultrasunete, curatator ultra SonicAsonic Home-750

Utilizare profesională

Unitățile noastre mai mari din seria PRO sunt utilizate și în industrie și în curățarea instrumentelor farmaceutice. Mulți stomatologi, artiști tatuatori și medici în general folosesc un agent de curățare cu ultrasunete pentru pregătirea instrumentelor și instrumentelor lor înainte de dezinfecție. Apoi am dezvoltat un întreaga gamă industrială pentru curățarea echipamentelor utilizate în industrie și producție. În această zonă, un aparat de curățat cu ultrasunete funcționează foarte bine, în sensul că puteți scufunda un număr mare de articole în rezervor și puteți aștepta ca curățătorul să-și facă treaba. În funcție de ce fel de murdărie încercați să eliminați și de materialele pe care le curățați, vă oferim o gamă largă de soluții de curățare. Prin urmare, munca ta de curățare devine și mai ușoară și mai rapidă.

Degazarea este o opțiune pe modelele noastre de la Seria PRO – S, care pregătește lichidul pentru o curățare cât mai rapidă. Dizolvă bulele din lichid, făcând procesul de curățare mult mai rapid și mai eficient. Pregătirea soluției înainte de curățare fără această funcție necesită timp, efort și îndemânare. Cu butonul Degas, acest lucru se face în mai puțin de un minut.

Frecvențele

cu ultrasunete frecventa de 40 kHz oferă o curățare amănunțită, dar blândă, potrivită pentru metale mai moi, materiale plastice și produse cu suprafețe lustruite. Bulele mai mici produse la această frecvență sunt mai puțin susceptibile de a provoca deteriorarea suprafeței și sunt, de asemenea, mai capabile să pătrundă în zonele strânse, cum ar fi cusăturile, crăpăturile și găurile oarbe.

cu ultrasunete frecventa de 28 kHz asigură o curățare puternică și foarte eficientă, care este optimă pentru suprafețele plane mari. Are un efect de curățare mai puternic – creează bule mai mari cu putere mai mare și, prin urmare, este mai eficient pentru materiale suficient de puternice.

La comanda

Ne extindem gama de produse de curățare industriale în mod constant, dar pe măsură ce această tehnologie evoluează, baza noastră de clienți se extinde și ea. Curățarea cu ultrasunete devine astfel recunoscută drept unul dintre cele mai eficiente instrumente de curățare. Indiferent dacă articolele pe care încercați să le curățați sunt prea mari sau dacă doriți să faceți curățarea și mai automatizată. Putem vorbi oricând despre construirea unui detergent special pentru materialele și nevoile dumneavoastră.

 

Concentrate de curățare

concentratele-de-curatare

Concentratele de curățare cu ultrasunete ASonic au o compoziție chimică specializată care stimulează procesul de curățare și trebuie utilizate în funcție de nevoile speciale ale pieselor de curățat.
Concentratele de curățare cu ultrasunete ASonic sunt concepute nu numai pentru uz profesional/industrial, ci și pentru hobbyist.

 

 

curatare cu ultrasuneteAS-CARB

Curățător

Tip de impuritate

Material de curățare

Diluție %

Temperatura recomandată.

AS-MLP

Ulei, grăsimi, praf, impurități generale

Metale, aliaje, materiale plastice, cauciuc, ceramică sau componente din sticlă

2%

40-60°C

AS-GEN

Ulei, grăsimi, praf, impurități generale

Metale, aliaje, materiale plastice, cauciuc, ceramică sau componente din sticlă

5%

40-60°C

AS-CARB

Carbon, grăsimi și impurități generale

Carbon și piese de motor din alamă, aluminiu și materiale sensibile

4%

50-60°C

AS-OXI

Oxidare, impurități generale, carbon și grăsime

Fier, cupru, cositor, aluminiu și oțel inoxidabil

4%

40-60°C

AS-SENS

Ulei, grăsimi, lubrifianți, grăsimi în general impurități

Alama, aluminiu, cositor si diferite aliaje

4%

50-60°C

AS-PCB

Contaminarea cu flux

PCB, alamă, cupru, aluminiu și materiale sensibile

4%

50-60°C

 

OFERTA NOASTRA

Auto Moto

Industrial

Medicale, tatuaje, stomatologice

Curățarea instrumentarului dentar

Curățarea legumelor și a fructelor

Curățarea periilor de machiaj

Cum se curăță jucăriile pentru copii

Curățăm, resturăm, reînviem

Curățare

Multe lucruri ar trebui păstrate și curățate, nu să fie înlocuite cu altele noi. Ideea noastră este să vă oferim cea mai bună opțiune pentru mediul de acasă sau de la muncă.

Suport clienți

Oferim suport complet și cunoștințe despre curățarea cu ultrasunete. Echipa noastră este pregătita să vă îmbunătățească munca și să vă ajute să lucrați mai eficient ca niciodată.

Dezvoltare

Obiectivul nostru este acela de a asculta clienții, a le înțelege nevoile și apoi să oferim un nivel de curățare cu ultrasunete excepțional, folosind o gamă largă de echipamente și soluții concentrate de curățare.